Happy Home Stoelyoga
Fit terwijl u zit

Over ons

Wie zijn wij?

 

Geertje de Haan (didactische ervaring en onderwijs achtergrond) en Jessy Stapenséa (verpleegkundige-achtergrond en lifecoach) bieden groepslessen voor stoelyoga aan op lokatie. Beiden zijn gecertificeerde yogadocentes, opgeleid door Stoelyoga Nederland www.stoelyoga-nederland.nl voor de stoelyoga en door Bivag www.bivag.newhealthcentre.com voor de yinyoga.

Onze activiteiten zijn gestart in november 2017. Enkele jaren hiervoor hebben wij vrijwilligerswerk gedaan in India, bij de Dalits. De Dalits is een bevolkingsgroep die het erg moeilijk heeft. Gedurende ons verblijf daar, hebben we in verschillende projecten o.a. yogalessen gegeven aan kinderen, leerlingen en begeleiders. Tijdens ons volgende bezoek aan de Dalits was yoga een vast onderdeel van de educatie voor alle kinderen en jong volwassenen geworden. Weer terug in Nederland zijn we met yoga verder gegaan in de vorm van stoelyoga.

De naam 'Happy Home' komt ook uit India. Een weeshuis waar wij hebben geholpen, heeft deze naam. De kinderen voelden zich daar 'happy' en thuis. Wij voelen ons met hen verbonden en vanuit Happy Home Stoelyoga ondersteunen wij financieel twee kinderen. Zij kunnen een opleiding volgen en aan een goede toekomst werken.   


Onze motivatie

We worden allemaal steeds ouder en de noodzaak om in beweging te blijven, kennen we allemaal. Wij zijn uitgegaan van onszelf. Hoe kun je als je ouder wordt, meedoen aan een bewegingsvorm, waarbij jij je thuisvoelt? Voor ons is dat stoelyoga.

Stoelyoga is een manier om evenwicht te vinden. Je bent zowel fysiek, emotioneel als rationeel in beweging. Je kunt het heel lang beoefenen, zelfs met een lichamelijke beperking. Door houdingen te visualiseren, zet je heel wat in werking. 

Om zelf in beweging te blijven, zijn we begonnen met het aanbieden van stoelyoga. We merken aan de hand van reacties dat het in een behoefte voorziet. 


Sfeer tijdens de les

De sfeer zal altijd plezierig en ontspannen zijn waarbij alles mag, niets moet. We gebruiken toepasselijke muziek. Na het uur is men vrij om koffie of thee te blijven drinken. 

Ons uur is compleet verzorgd en we willen graag dat mensen met plezier een uur stoelyoga beoefenen en daarna met een blij gevoel weer verder gaan.

Bij grote groepen komen wij met z'n tweeën, zodat de oefeningen duidelijk te zien zijn en wij duidelijk te verstaan zijn.